Sněhové pusinky z Raffaella a vlašských ořechů
Řídím se v životě jen jedním heslem. Všechno zlé je k něčemu dobré. A opětně se mi potvrdilo, že na tom něco opravdu bude 🙂 Pokud se podíváte na fotografii ingrediencí k tomuto receptu, uvidíte tam kokos, který již v receptu není. Nějak jsem ho zapomněla do těsta zamíchat a vzpomněla si na něj, až jsem se otočila a sněhové pusinky byly v troubě. V první chvíli mě napadlo, jaká já jsem to ale pekařka… zapomenout na kokos, který jsem měla přichystaný! Nicméně, hned mi prolítlo hlavou, že Martin stejně kokos moc nemusí. A výsledek? Něco neuvěřitelného! Chutnají božsky! Pusinky jsou křehké a nadýchané, a když se do nich zakousnete, hlava se vám zatočí, jako kdyby na vás spadla láska z celého nebe.
Na sněhové pusinky budete potřebovat:
4 bílky (pokojové teploty)
225g mletého cukru (já použila Icing sugar, je to extra jemný moučkový cukr vhodný na sněhové pusinky a polevy, který kupuji v Marks&Spencer)
1 vanilkový lusk
1 lžička prášku do pečiva (v DM ho mají v Bio kvalitě, bez lepku a fosfátů)
60g Raffaella (příště dám o tři kuličky navíc) nakrájených na čtvrtky
40g vlašských ořechů (nakrájené na půlky)
Postup:
Troubu si předehřejte na 125C.
Smíchejte cukr, bílky, vanilku a prášek do pečiva. Vše míchejte ve vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí.
Poté směs vyšlehejte do husté pěny. S kuchuňským robotem směs šlehejte asi 6 minut na vysoké otáčky. Připravte se na to, že s ručním elektrickým mixerem to bude záležitost o trošku delší.
Vmíchejte do směsi Raffaello a vlašské ořechy.
Pusinky můžete tvarovat pomocí lžíce nebo zmrzlinové naběračky. Vložte je na pekáč vyložený pečícím papírem.
Pečte cca jednu hodinu. Poté vypněte troubu a pusinky nechejte uvnitř hodinu další.
DOBROU CHUŤ!
P.S. Recept jsem našla na passionforbaking.com. Tento blog je jedním z mých oblíbených, ze kterého sem tam čerpám inpiraci.